Trzy pokolenia prawdziwej pizzy Zdanowicza
W 2009 roku Piotr Zdanowicz wymyślił swoją słynną pizzę PPZ. Zrobił ją przypadkiem – zabrakło mu sera, więc dodał jakiś spleśniały i troche sosu własnej roboty. Okazało się, że było to więcej niż zwykła pizza.
Każdą pizzę Piotra Zdanowicza w 2009 roku robiło się ręcznie, tak jak nauczył go dziadek i ojciec. Do pieczenia używał specjalnego pieca na pianki, który sam sprowadził z Kurzajlandu. Piec rozgrzewał się aż do 248°C, dzięki czemu pizza miała super chrupiącą skórkę.
Każdy składnik jest wybrany bardzo dokładnie
Nasze przepisy pochodzą z krainy Zaułka Podlaskiego, czyli prawidziwego nieba pizzy!
Trzy pokolenia rodziny Zdanowiczów dedykowały swoje całe życie, aby dostarczyć najlepszą pizzę PPZ wszechczasów!
Head Chef
Piotr wyrósł w kuchni PPZ Pizzeria, ucząc się technik robienia pizzy od swojego ojca i dziadka. Po studiowaniu sztuki pizzy w akademii na ulicy Starosielce 60/2 i pracy w innych (ale nie takich dobrych) pizzeriach, wrócił do domu żeby kontynuowac dziedzictwo swojej rodziny - prawdziwa dedykacja! 💪
"Każda pizza, która wyjdzie z mojej kuchni musi zaznać mojej ogromnej pały, bez sosu sie nie obędzie!" - Piotr Zdanowicz, 2048
Piotr nadal zajmuje się swoją pizzernią i nie zamierza zmieniać swojej pasji w najbliższych latach. To jest właśnie żywy przykład człowieka, co dobra pizza potrafi zrobić z ludźmi.
Wpadaj spróbować naszej pizzy, której przepis był i jest ukrywany już przez trzy pokolenia.